Historia e familjeve fisnike të Ulqinit (Video)

Historia e familjeve fisnike të Ulqinit (Video)

Historitë e familjeve fisnike ulqinake, gjatë Mesjetës, kanë lënë gjurmë të rëndësishme kulturore dhe arkitekturore.

Historianët dhe ekspertët e ndryshëm theksojnë se aktiviteti i tyre ishte shumëshekullor. Monumentet e tyre me një bukuri të veçantë arkitekturore të stilit barok, ende sot shërbejnë si elemente dekorative në qytete të ndryshme në rajon.