Huawei anulon lansimin e produktit të ri, shkak lista e zezë e ShBA-së

Huawei anulon lansimin e produktit të ri, shkak lista e zezë e ShBA-së

Huawei e ka anuluar lansimin e një produkti për herë të parë që kur SHBA-të e kishin vendosur atë në një listë të zezë tregtare.

U raportua se firma kineze e teknologjisë kishte për qëllim zbulimin e një laptopi të ri në fillim të kësaj jave.

Megjithatë, zyrtari Richard Yu, tha për CNBC se ishte “nuk kishte mundësi për të furnizuar me PC”.

Ai tha se mund të ketë nevojë që vetë produkti të largohet.

“Varet për sa kohë do të jetë Entity List” shkroi ai.

Kjo i referohet një liste të palëve të huaja që Departamenti Amerikan i Tregtisë ka gjykuar se përbëjnë kërcënim të mundshëm kombëtar ose të politikës së jashtme.

Në mënyrë të veçantë, Huawei akuzohet se ka kryer mashtrime bankare për të shmangur sanksionet e Iranit dhe pengimin e drejtësisë, midis shkeljeve të tjera.

TAGS