Huawei në telashe të mëdha, kërkon Android me çdo kusht

Huawei në telashe të mëdha, kërkon Android me çdo kusht
Tash esht Koha

Nënpresidentja e Huawei Katherine Chen tha se sistemi operativ Hongmeng OS nuk është projektuar për telefonat.

Sipas saj, Hongmeng është menduar për përdorim industrial, dhe ka vetëm disa rreshta të kodit që janë të destinuara për përdorim në telefon.

Ky OS është projektuar fillimisht për të përpunuar një sasi të madhe të të dhënave në një kohë të shkurtër.

Presidenti i kompanisë Liang Hua, javën e kaluar tha se sistemi operativ Hongmeng OS ishte zhvilluar kryesisht për pajisjet e Gjërave të Internetit (Internet of Things) dhe se ende nuk ishte vendosur nëse do të përdoret në telefonat mobilë.

Problemet e Huaweit vijnë pasi gjiganti i teknologjisë Google vendosi që mos t’i lejojë të përdorë sistemin e tij operativ Android, pas vendimit të presidentit Donald Trump që të shkëputet çdo lloj bashkëpunimi me këtë kompani nga Kina nën dyshimet për spiunim kibernetik.

Tash esht Koha
TAGS