I kërkon gruas myslimane që të heqë shaminë, mjeku në telashe

I kërkon gruas myslimane që të heqë shaminë, mjeku në telashe

Bashkëshorti i pacientes bëri një denoncimi ndaj spitalit, Royal Stoke University Hospital, duke bërë që mjeku të vihet nën akuzë për diskriminim, duke rrezikuar që të humbë vendin e punës.

Mjeku po vizitonte vajzën e çiftit, dhe sipas Wolverson, për shkak të shamisë me të cilën gruaja mbulonte fytyrën, nuk arrinte që të kuptonte asnjë simptomë nga vajza.

Kështu që mjeku i kërkoi heqjen e saj në mënyrë që të kuptoheshin, shkruan noa.al.

Wolverson tha për mediat vendase se ndaj tij po bëhet një padrejtësi e madhe dhe se kërkesa e ti u bë vetëm për të trajtuar siç duhej vajzën e gruas dhe aspak për diskriminim.

Në mbështetje të mjekut ka nisur një peticion online, ku janë mbledhur mbi 60 mijë firma.

TAGS