INA: Ali Ahmeti, besim të madh te Ziadin Sela

Flash | Publikuar më 11.01.2017 në ora 10:47

Bashkëpunimi mes partive opozitare në Maqedoni do të vazhdojë edhe për zgjedhjet locale apo parlamentare nëse dështon krijimin e qeverisë së re pas zgjedhjeve të 11 dhjetorit.

Agjencia e lajmeve INA, mëson se lideri i BDI-së, Ali Ahmeti ka krijuar një besim të fuqishëm tek lideri i LR-PDSH-së, Ziadin Sela, të cilin e sheh si një promotor kryesor të avansimit të cështjes shqiptare në Maqedoni.

Një zyrtarë i BDI-së, në kushte anonimiteti i ka thënë agjencisë së lajmeve INA, se Ahmeti ka vendosur ti jap pushtet të fuqishëm Ziadin Selës në rastë se krijohet qeveria e re.

“Ahmeti dëshiron ta nxisë reformën dhe konkurrecën Brenda partisë. Prandaj ka në plan që ti jap pushtet të fuqishëm liderit të LR-PDSH-së. Tendenca e tij është që të reflektojnë funskionarët e BDI-së, se duhet me përgjegjësi të drejtohet dikasteret në qeverinë e ardhshme”, theksoi ai. (INA)