Incidente në protestën në Greqi kundër Marrëveshjes së Prespës (VIDEO)

Mijëra protestues u mblodhën të dielën në Sheshin Sintagma të Athinës për të demonstruar kundër marrëveshjes për ndryshimin e emrit të Maqedonisë në Maqedonia e Veriut.

Disa protestues u përleshën me policinë me mburoja deri në ndërtesën e parlamentit.

Ndryshimi është rezultat i një mosmarrëveshjeje midis Maqedonisë dhe Greqisë mbi historinë dhe identitetin kombëtar që zgjati 27 vjet.