iOS 13 i Apple ka gabime që e bëjnë të vështirë përdorimin e telefonit

iOS 13 i Apple ka gabime që e bëjnë të vështirë përdorimin e telefonit

Një numër i përdoruesve që kanë përditësuar versionin e fundit të sistemit operativ për telefonat Apple kanë probleme me Bluetooth, WiFi dhe tastierën virtuale.

Disa muaj pas lansimit të parë dhe pas disa provave, një version i ri i sistemit operativ për telefonat Apple është përfundimisht në dispozicion që nga e enjtja.

iOS 13 vjen me disa karakteristika interesante të reja si “tema e errët” gjithnjë e më e popullarizuar, opsionet për rritjen e intimitetit, veçoritë e reja në Apple Cards dhe më shumë.

Sidoqoftë, për fat të keq për ata përdorues më të paduruar që kanë përditësuar tashmë sistemin e tyre ekzistues dhe kanë shkarkuar iOS 13, versioni i ri i sistemit operativ mobil gjithashtu vjen me gabime të shumta që e bëjnë të vështirë përdorimin e telefonit.

Një problem është i lidhur me Bluetooth dhe lidhjen me pajisjet e jashtme – në iPhone 8, i cili më parë nuk kishte asnjë problem, pasi tani lidhja prishet pas disa sekondash.

Problemet me Bluetooth në Twitter janë raportuar nga përdoruesit e tjerë të pajisjeve Apple të cilët përditësuan sistemin e tyre operativ në versionin e fundit.

Për një numër përdoruesish, madje WiFi nuk funksionon më siç ka ndodhur përpara azhurnimit, dhe disa përdorues gjithashtu kanë probleme me tastierën virtuale. Gjithashtu, iOS 13 gjithashtu ka një lëshim të sigurisë që rrit rrezikun e hakimit.

Apple ka njoftuar tashmë një azhurnim të ri për iPhone, iOS 13.1, më 24 shtator, i cili do të adresojë atë lëshim, dhe ka të ngjarë të adresojë çështje të tjera që dëmtojnë përdoruesit e tij.

Pas lëshimit të versioneve të reja të sistemeve operative, përdoruesit zakonisht këshillohen që të presin të paktën disa ditë për azhurnim, për të zbuluar nëse ka ndonjë problem me softuer.

Kjo nuk është një situatë e panjohur për përdoruesit e pajisjeve Apple, pasi gabimet shpesh ndodhin pas azhurnimeve të mëdha – ndonjëherë përdoruesit raportojnë gjithashtu një rënie të konsiderueshme të jetës së baterisë, disa vjet më parë ata kishin një problem me Touch ID, sinjalin celular, etj

TAGS