Ja sa hapa në ditë duhet të bëni, për t’u mbrojtur nga Alzheimeri

Ja sa hapa në ditë duhet të bëni, për t’u mbrojtur nga Alzheimeri

Të bërit 8.900 hapa në ditë mund të mbrojë trurin nga sëmundja e Alzheimerit, sipas një studimi.

Studiuesit zbuluan lëvizjen e njerëzve të moshuar dhe matën nivelet e një proteine të lidhur me Alzheimerin për të përpunuar lidhjen, transmeton lajmi.net.

Hulumtimi shtoi se ushtrimi duhet të jetë paralelisht me ndërhyrje të tjera shëndetësore të zemrës, si ulja e kolesterolit, ndalimi i konsumimit ndaj duhanit dhe humbja e peshës.

Përmirësimi i rrjedhjës së gjakut ka qenë i lidhur me mbrojtjen e trurit në të kaluarën.

Hulumtuesit nga Qendra për Hulumtim dhe Trajtim të Alzheimerit bënë një studim mbi 182 pacientë në Spitalin e Përgjithshëm të Massachusetts në Boston.

TAGS