Juratoviq: Merkel s’mund të marrë përgjegjësinë e Prishtinës

Juratoviq: Merkel s’mund të marrë përgjegjësinë e Prishtinës

Deputeti i Parlamentit Evropian nga SPD-ja gjermane, Josip Juratoviq vlerëson në prag të takimit të presidentit serb Aleksandar Vuçiq dhe Angela Markel, se bisedimet janë shenjë e mirë e gjetjes së zgjidhjes, por konsideron se as BE dhe as kancelarja gjermane nuk mund të marrin përgjegjësinë, e cila u është dhënë në mënyrë legjitime liderëve të zgjedhur në Beograd dhe Prishtinë.

Juratoviq tha kështu duke u përgjigjur në pyetjet e Tanjug dhe portalit EWB, se si sheh pritjet në opinionin serb nga ky takim dhe më se ky takim mund të ndikojë në marrëdhëniet e mëtejme Beograd-Prishtinë.