Kafeja, armë kundër trashjes

Kafeja, armë kundër trashjes

Kafeina mund të konsiderohet si një agjente kundër obezitetit, pasi kafeja zvogëlon konservimin e lipideve, prodhimin e triglicerideve dhe kufizon shtimin në peshë, sipas studiuesve të Universitetit të Illinoisit, botuar në revistën ”Functional Foods”.

Ky eksperiment u aplikua te minjtë të cilët ndoqën një dietë me 40% yndyrë, 45% karbohidrate dhe 15% proteina.

Ata gjithashtu konsumuan kafeinën në një sasi të barabartë me atë të një qenieje njerëzore, që e merr atë në katër filxhanë në ditë.

Minjtë që konsumuan kafeinën grumbulluan më pak yndyrë të trupit sesa grupi tjetër: ata fituan 16% më pak peshë dhe grumbulluan 22% më pak yndyrë trupore sesa minjtë që konsumuan produktin e dekafeinuar.

Studiuesit vunë në dukje se kafeina zvogëloi grumbullimin e lipideve në qelizat yndyrore midis 20% dhe 41%.

TAGS