Kallëzime penale u ngritën kundër dy qytetarëve të Delçevës, të cilët nuk respektuan masën e vetëizolimit

Kallëzime penale u ngritën kundër dy qytetarëve të Delçevës, të cilët nuk respektuan masën e vetëizolimit

Dy persona nga Delçeva u gjobitën për mos respektim të masës së izolimit. Aktakuza e parë u ngrit nga Departamenti i Brendshëm i Delçevës për F.T gjashtëdhjetë e dy vjeç nga Delçevo, i akuzuar për “mosrespektim të rregullave shëndetësore gjatë një epidemie”.

Me 13 Mars 2020, gjatë një kontrolli nga oficerët e policisë, F.T i raportuar nuk u gjet në adresën e vetë-izolimit të raportuar, megjithëse ai nënshkroi një deklaratë të izolimit 14-ditor dhe mori një urdhër me shkrim të lëshuar nga Ministria e Shëndetësisë, sipas OV Delcevo.
T.N (47) nga fshati Grad fitoi padinë tjetër penale për një vepër të ngjashme.

Më 18 Mars 2020 në 12:30 pasdite në fshatin Grad, gjatë një kontrolli nga punonjësit e policisë, i dyshuari nuk u gjet në adresën e raportuar për vetë izolim, megjithëse, si në rastin e mëparshëm, ai mori një urdhër me shkrim të lëshuar nga Ministria e Shëndetësisë dhe nënshkroi një deklaratë të 14 – ditorë vetëizolimi, njoftoi policia në Delçevë.

Akuza penale u ngrit kundër 47-vjeçarit banor të qytetit të Grad nga Delcevo Byroja e Jashtme e çështjeve për krime Penale.