Category: Ekonomi

Në Maqedoni janë shkatërruar 60 mijë kilogramë ushqime të pasigurta

07/07/2018

60.809 kilogram ushqime të pasigurta me origjinë shtazore (mish, produkte të mishit dhe qumësht, peshk, mjaltë dhe vezë) janë shkatërruar nga fillimi i vitit deri ... Read More

Nga Kombinati i Duhanit në Prilep, 222 punonjës do të lënë punën vullnetarisht

01/07/2018

Nga Kombinati i Duhanit në Prilep, 222 punonjës do të lënë punën vullnetarisht me paketën që iu është ofruar atyre, njoftojnë nga kompania sot, përcjell Telegrafi ... Read More

Banka Popullore e Maqedonisë: Borxhi i jashtëm bruto arriti në 7.4 milion euro

01/07/2018

Borxhi bruto i jashtëm i Maqedonisë në fund të vitit 2017 arriti në 7.403 miliardë euro, që është 187 milionë euro më shumë se në ... Read More

Interesim i madh i kompanive për fonde për inovacione në Maqedoni

24/06/2018

Kompanitë e vogla dhe të mesme kanë treguar interes të madh për mjetet me të cilat do të financohen projektet inovative të mikro-kompanive dhe kompanive ... Read More

Rajoni i Pollogut i fundit tek fondet evropiane

24/06/2018

Bujqit e rajonit të Pollogut kanë fituar më pak të holla nga programi IPARD 2, ndërsa përfituesit më të mëdhenj kanë qenë fermerët e rajonit ... Read More

Kompania amerikane “DURA Automotive Systems” do të investojë në Maqedoni

23/06/2018

Drejtoria për Zhvillim Teknologjik të Zonave Industriale ka nënshkruar marrëveshje për blerjen e vendit në TIR3 Shkup 2 me kompaninë “AIM Properity” ku do të ... Read More

Reformat e tatimit ende nuk janë dakoduar, do të pasojë debat publik

23/06/2018

do të shpejtojmë, por do të hapim debat në të cilin do të kyçen të gjitha palët e prekura, ndërsa qëllimi është të arrijmë efekte ... Read More

Maqedoni, shpresë për rimëkëmbjen e ekonomisë pas marrëveshjes me emrin

23/06/2018

Ekonomia e Maqedonisë, që po kalon momente shumë të rënda për shkak të krizës politike të viteve të fundit, por edhe menaxhimit jo të mirë ... Read More

Qeveria do të negocioje me Helenik Petrolium, vitin e ardhshëm do të kemi gazifikim drejt Greqisë

18/06/2018

Helenik Petrolium ka iniciuar, ndërsa Qeveria me kënaqësi do të pranoje takim dhe do të negocioje për gazifikimin, tha sot zëvendës kryeministri, Koco Angjushev, transmeton ... Read More

Lajm i mirë për banorët e Likovës, hapet një kompani e re

18/06/2018

Biznesi më i ri nga fshati jonë: Bushi Recycling Kjo ndërmarje në mënyrë ligjore bënë mbledhjen e mbeturinave nga plastika, letra dhe najlloni. Njoftojm dhe ... Read More

Marrëveshja midis Maqedonisë dhe Greqisë nuk do të nxis efekte negative në ekonomi

16/06/2018

Agjencia ndërkombëtare për vlerësimin e rejtingut kreditor “Standard and Purs” informoi se marrëveshja midis Shkupit dhe Athinës për zgjidhjen e kontestit të emrit nuk do ... Read More

RDM: Maqedonia nuk ka vend për miniera të reja

12/06/2018

Ripërtëritja Demokratike Maqedonase (RDM) drejtoi mesazh të qartë deri te pjesëmarrësit e Forumit për Miniera, që këto ditë mbahet në Shkup. Për ta, Maqedonia është ... Read More