Category: Kulturë

TDV i dhuron Kur’anin me alfabetin Braille vajzës me shikim të dëmtuar në Gostivar

21/01/2020

Fondacioni i Kryesisë së Çështjeve Fetare të Turqisë (TDV) i dhuroi Kur’an me alfabetin Braille vajzës 15 vjeçare Eliza Abdija me shikim të dëmtuar nga ... Read More

Nexhmedin Ademi: Librat e Logos – A, nuk shpërlajnë trurin e lexuesit

18/01/2020

Librat e Logos - A, nuk shpërlajnë trurin e lexuesit. Përkundrazi ato dekontaminojnë trushpërlarjen nga agjenda trushpërlarëse. "Shqipëtarët e pafat, u paskan mashtruar se diktatura ... Read More

Mbi 5500 paraqitje për mbështetje të projekteve nga kultura në vitin 2020

17/01/2020

Komisionet në Ministrinë e Kulturës po i shqyrtojnë aplikimet e arritura në konkurset për Programin vjetor për mbështetje të projekteve nga kultura të interesit nacional ... Read More

Pas përpjekjeve të mëdha, arritëm t’i sistematizojmë këta punëtorë që me vite i shërbyen Kulturës

17/01/2020

Këta njerëz i takova së pari herë para gjashtë muajsh, kur e mora detyrën e Ministrit të Kulturës. Shumica e tyre, edhe pse kishin bërë ... Read More

Fettah Efendi organizoi prezantimet e punimeve akademike të studentëve të projektit “Trashëgimia e përbashkët osmane”

12/01/2020

Me prezantimet e 10 studentëve të cilët morën pjesë në këtë projekt arritëm në fund të vet projektit. Për një vit studentët kanë bërë hulumtime ... Read More

Fettah Efendi organizoi Panel për hulumtimet osmane në Maqedoninë e Veriut

11/01/2020

Në kuadër të projektit "Trashëgimia e përbashkët Osmane" u realizua edhe "Paneli për hulumtimet osmane në Maqedoninë e Veriut". Në panel morrën pjesë Prof.Dr.Shener Bilall ... Read More

Fettah Efendi organizoi “Seminarin përmbyllës i projektit “Trashëgimia e përbashkët osmane” dhe promovimin e librit “Shteti dhe ekonomia në Shtetin Osman”

11/01/2020

Aktivitetet përmbyllëse të projektit "Trashëgimia e Përbashkët Osmane" filluan me fjalimet e udhëheqësve të institucioneve që i dhanë mbështetje projektit. Fjalimin hapës e bëri kryetari ... Read More

Doktor Hysni Ismaili brenda një vit e gjysmë “shëron” problemin 20 vjecar të punëtorëve të kulturës

28/12/2019

Puntorët e ministris së kulturës në festë pas 15 viteve arrihet marrveshja kolektive. Në mbledhjen e sotme, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut e ... Read More

U inaugurua rikonstruimi i tërësishëm i Pallatit të Kulturës “Shota” në Negotinë të Vrapcishtit

27/12/2019

Ministria e kulturës, nën udhëheqjen e partisë Alternativa, ka dhënë një premtim për rikonstruimin e tërësishëm të Pallatit të Kulturës ‘Shota’ në Negotinë të Vrapcishtit, ... Read More

Takimi i ministrit Ismaili me ambasadorin kinez Xuo

25/12/2019

Ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, sot realizoi takim me ambasadorin e sapoemëruar të Republikës Popullore të Kinës në vendin tonë, Xhang Xuo. Në takim, Ismaili ... Read More

Arrihet marrëveshje historike kolektive të Sindikatave dhe Ministrisë së Kulturës

24/12/2019

Ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, dhe koordinatori kombëtar për Zhvillimin e Kulturës në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut, Robert Allagjozovski, sot, në ditën ... Read More

Premiera e operës “Skënderbeu” në Operën dhe Baletin Nacional

24/12/2019

Ministri i Kulturës, Hysni Ismaili, mbrëmë mori pjesë në premierën e оpera e parë në gjuhën shqipe "Skënderbeu" nga kompozitori Fatos Lumani në Operën dhe ... Read More