Category: Ekonomi

KBR: 18.5 përqind e punëtorëve në Maqedoni punojnë ilegalisht

15/10/2019

Rreth 1.4 milion persona nga gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor punojnë ilegalisht, ndërsa vlerësimet e përafërta thonë se humbja totale e të ardhurave të gjashtë ... Read More

Bekteshi: Investim i ri në Tetovë

15/10/2019

“Në seancë të qeverisë, sapo kaloj Kontrata për ndihmë financiare shtetërore me kompaninë Glas Fleks ne Zonën e lirë të Tetovës. Investim i ri në ... Read More

Zhernovski dhe Bekteshi: Politika ekonomike në qendër të punës së diplomatëve tonë

14/10/2019

Marrëdhëniet ekonomike dhe financiare janë mënyrë e rëndësishme përmes të cilës kombet ndërtojnë besim edhe mirëkuptim të ndërsjellë. Diplomatët tonë duhet ta vendosin politikën tonë ... Read More

Angjushev: Cak i yni nuk janë investitorë të cilët kërkojnë fuqi të lirë punëtore

14/10/2019

Konsujt e nderit përmes diplomacisë së tyre ekonomike mund të ndihmojnë në tërheqjen e investitorëve kredibil në burime të ripërtërishme të energjisë, fotovoltaikë, rrjet shpërndarës ... Read More

Banka Botërore: Vazhdojnë trendet pozitive në ekonominë e Maqedonisë së Veriut

08/10/2019

Banka Botërore parasheh që rritja ekonomike në Maqedoninë e Veriut të jetë prej 2.9 deri 3.1 përqind. Në raportin më të ri rajonal, Maqedonia e ... Read More

Publikohen çmimet e reja të derivateve të naftës në Maqedoni

07/10/2019

Çmimet e derivateve të naftës nga mesnata e sotme do të ulen për gjysmë dhe një denarë. Sipas çmimeve të reja, Eurosuper BS-95 do të ... Read More

Angjushev: Pagat e inxhinerëve ndërtimorë rriten në mënyrë rapide

05/10/2019

Fakulteti i Ndërtimtarisë është njëri ndër institucionet arsimore kyçe të cilat ndikojnë praktikisht mbi të gjithë ndërtimtarinë në shtet, ndërsa i cili është një ndër ... Read More

Partitë maqedonase me qëndrime të kundërta për ekonominë

29/09/2019

Dy partitë maqedonase kanë qëndrime të kundërta për sektorin e ekonomisë. Sipas OBRM-PDUKM-së, ekonomia në vend prek fundin ndërsa nga LSDM thonë se ekonomia ecën ... Read More

Fatmir Bytyqi: Viti 2019 dhe 2020 janë vit të ekonomisë së RMV-së

27/09/2019

Këshilltar i Kryeministrit Zoran Zaev për Çështje ekonomike, Fatmir Bytyqi, thotë se qeveria pas mbylljes së marrëveshjes historike me nënshkrimin e marrëveshjes së Prespës dhe ... Read More

Fatmir Bytyqi i LSDM-së: Me rebalancin e buxhetit më shumë para për firmat, 3.3 milion euro kthehen te kompanitë

21/09/2019

Fatmir Bytyqi, kryetar i Komisionit për Financa në LSDM, sot në pres konferencë prezantoi të arriturat nga politikat financiare të LSDM-së, shkruan Almakos. Sipas Bytyqit, ... Read More

Maqedonia merr borxh të ri prej 125 milion euro nga Banka Botërore

20/09/2019

Banka Botërore me hua prej 125 milion euro do t’i ndihmojë shtetit ta përforcojë  qëndrueshmërinë e financave publike dhe ta përmirësojë konkurrencën e tregut. Huaja ... Read More

Biznesi kërkon nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia e Veriut të heqin barrierat

20/09/2019

Kosova, Shqipëria dhe Maqedonia Veriore kanë kërkuar që barrierat mes tyre të hiqen përfundimisht. Përfaqësuesit e odave të këtyre tri shteteve janë takuar në Shkup, ... Read More