Category: Kulturë

Sonte në Tetovë organizohet natë për mbledhje të fondeve për edukim

07/06/2019

Asociacioni për Edukim “Penda” organizon mbrëmje solemne për grumbullimin e fondeve për të mbështetur studentet e suksesshëm! Deri më tani, Penda ka gjeneruar të ardhura ... Read More

Vesa Pollozhani nga Struga fiton çmimin e parë në festivalin për fëmijë “Fluturat” të mbajtur në Kumanovë

07/06/2019

Këngëtarja Vesa Pollozhani nga Struga ka fituar çmimin e parë në festivalin për fëmijë ‘Fluturat’ të mbajtur në Kumanovë, shkruan Almakos. Kënga fituese e Vesa ... Read More

Po afrohet momenti historik për kulturën e Gostivarit, së shpejti shfaqja e parë në IN “Teatri i Gostivarit”

26/04/2019

Ministri i kulturës Asaf Ademi realizuar një vizitë pune në Gostivar, ku prej së afërmi ka përcjellur provat e shfaqjes së parë të Instituticionit Nacional ... Read More

Java e filmave turke dhe punëtoria e kinematografisë Turqi-Maqedonia e Veriut

19/04/2019

Me mbështetje të Drejtorisë së Përgjithshme të Kinematografisë pranë Ministrisë së Kulturës dhe Turizmit të Republikës së Turqisë, më 23-26 prill 2019 në kryeqytetin e ... Read More

U nënshkrua Programi për bashkëpunim kulturor ndërmjet Ministrisë së Kulturës të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Malit të Zi për periudhën 2019-2022

17/04/2019

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, sot realizoi takim bilateral me ministrin e Kulturës të Malit të Zi, Aleksandar Bogdanoviq. Në një atmosferë të këndshme dhe ... Read More

Ministri Ademi realizoi takime në Samitin e shefave të qeverive të vendeve të EQL-së dhe Kinës të Procesit 16+1

12/04/2019

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, i cili është pjesë e delegacionit qeveritar të udhëhequr nga kryeministri Zoran Zaev merr pjesë në Samitin e 8-të të ... Read More

Vizitë pune e ministrit Asaf Ademi në „Shtëpinë Përkujtimore të Nënës Terezë“

09/04/2019

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, realizoi vizitë pune në Institucionin Nacional„Shtëpia Përkujtimore e Nënës Terezë“, që i kushtohet shenjtores Nënës Terezë. Në kuadër të vizitës, ... Read More

Njoftim për nivelimin e rrogave në kulturë sipas veprimtarive

08/04/2019

Ministria e Kulturës i analizoi mjetet e nevojshme për nivelimin, përkatësisht barazimin e rrogave të punonjësve në institucionet në fushën e kulturës sipas veprimtarive në ... Read More

Ministri i Kulturës, Ademi, mori pjesë në koncertin e tenorit me famë botërore, Ramë Lahaj

05/04/2019

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, dje në Operën dhe Baletin e Maqedonisë mori pjesë dhe i përshëndeti të pranishmit në koncertin gala të tenorit me ... Read More

Galeria kombëtare në bashkëpunim me Ambasadën e Hungarisë në Shkup prezantojnë ekspozitën “Trende moderne në fotografisë hungareze”

04/04/2019

Galeria kombëtare në bashkëpunim me Ambasadën e Hungarisë në Shkup, Muzeun hungarez te artit dhe Verën shkupjane, prezantojnë ekspozitën “Trende moderne në fotografisë hungareze”. Trendet ... Read More

Ministria e Kulturës i demanton spekulimet e bëra në portale të caktuara

03/04/2019

Demant Të nderuar, Ministria e Kulturës i demanton spekulimet e bëra në portale të caktuara për gjoja dorëheqjen e ministrit të Kulturës, Asaf Ademi. Ministri ... Read More

Ministri i Kulturës, Asaf Ademi, në takim pune me ushtruesin e punëve në Ambasadën e Malit të Zi në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Jelena Millaçiq

02/04/2019

Në takim ishte potencuar se Republika e Maqedonisë së Veriut dhe Mali i Zi deri më tani kanë realizuar një bashkëpunim të suksesshëm në të ... Read More