Category: Opinione

Shpifjet e doktorit të teologjisë Mustafa Bajrami-plagjiaturë (1)

27/05/2018

Bardhyl Mahmuti Më 24 maj të këtij viti, teologu Mustafa Bajrami publikoi reagimin e tij ndaj shkrimit tim të titulluar «Jerusalemi kryeqytet i Izraelit, është ... Read More

Reagim ndaj Bardhyl Mahmutit/ Kudsi Sherfi nuk mund të jetë kryeqytet vetëm i izraelitëve

25/05/2018

Mustafa Bajrami  (Reagim ndaj një shkrimi të Bardhyl Mahmutit me titull “Jerusalemi kryeqytet i Izraelit, është e drejtë legjitime e popullit hebre” që ishte botuar ... Read More

Lindja dhe Perëndimi i burrështetasve “hajdutokrat” të Kosovës

25/05/2018

Shkruan: Xhevdet POZHARI Njohja e shtetësisë së Kosovës vazhdon të luhatet midis interesave të Lindjes dhe Perëndimit. Kryeministri Haradinaj, njëjtë sikundërse presidenti Hashim Thaçi një ... Read More

Sërish Greqia nuk na pranon!

22/05/2018

Nuk është e kotë thënia e urtë, pavarësisht vendit dhe kombit ku thuhet ajo: “Mos bëni diçka të mbrapshtë, se ju kthehet!” Për ata të ... Read More

«Leksionet historike» të Dr.Muhamed Kajollit!

21/05/2018

Nën arsyetimin se hoxhallarët ishin të zënë me ramazan dhe nuk kishin kohë të reagonin kundër shkrimit tim  “Jerusalemi si kryeqytet i Izraelit është vendim ... Read More

Çfarëdo emri qoftë, pak punë për shqiptarët

21/05/2018

Xhenis Sulimani Emri i shteti nuk e përcakton edhe sistemin politik të Republikës së Maqedonisë. Maqedonia dhe banorët e etnive të ndryshme që jetojnë në ... Read More

Nuk ia vlen të jesh shkrimtar, por të kesh vëlla një narko-diler!

19/05/2018

(Fjalë e mbajtur në promovimin e librit tim “Ankth”, në festivalin Ditënetët e Librit. 19 Maj 2018, Tiranë) Quhem Xhevdet Pozhari, linda me 18 maj, ... Read More

Shqipëria e drogës dhe mbrojtja “gruevskiane” e Ramës

18/05/2018

Shkruan: Emad MEHMETI Si do na mbrojnë neve shqiptarëve jashtë kufijve politikanët e Tiranës zyrtare të "kanabizuar"? https://www.facebook.com/Almakos1/videos/2174818175892356/ Në vitin 2014 i ashtuquajturi “super – ... Read More

Çfarë ndodh në BE dhe bota shqiptare në Ballkan

18/05/2018

Nga Fahri Balliu I gjithë kombi shqiptar i ndarë thuajse në tre shtete tenton energjikisht drejt Bashkimit Europian. I gjithë fjalori politik, të gjitha axhendat ... Read More

Mafia mbi të gjitha mafiat

18/05/2018

Rusinë e Vladimir Putinit e kanë quajtur shumë gjëra: kleptokraci, shtet me autoritarizëm post-modern, dhe, përshkrimi jo fort i mirëpritur i Barak Obamës, “fuqi rajonale”. ... Read More

Reagim ndaj shkrimit të B. Mahmutit

17/05/2018

“Jerusalemi si kryeqytet i Izraelit është vendim politik e jo religjioz dhe e drejtë legjitime e popullit hebre!” (revista Drini: 17 maj 2018) Nga studimet ... Read More

Aspekte historike e shkencore – sefardët dhe ashkenazët –

17/05/2018

Me shkas: TË DHËNA HISTORIKE E SHKENCORE DEDIKUAR POLITIKANIT TË DËSHTUAR BARDHYL M. Aspekte historike e shkencore - sefardët dhe ashkenazët - (Pjesë nga libri: ... Read More