Category: Shëndetësi

Katër artikuj të cilët pastrojnë mushkëritë nga nikotina në çastin kur i merrni

16/11/2018

Ekspertët rekomandojnë zvogëlim gradual të pirjes së duhanit në kombinim me detoksikimin. Nikotina në të vërtetë është insekticid i cili përdoret nga prodhuesit që të ... Read More

Qasje multidiciplinare për siguri më të madhe në trafik

16/11/2018

Sekretari shtetëror në Ministrinë e shëndetësisë, dr.Vladimir Milloshev, e hapi punëtorinë regjionale në temën :”Përforcimi i sistemit informativ shëndetësor në pjesën e mbledhjes së të ... Read More

Studim: Vaji i kokosit është më i mirë se çdo pastë e dhëmbëve

16/11/2018

Një studim i kryer së fundmi në Institutin Athlone ka dëshmuar se vaji i kokosit është produkti më i mirë mes vajrave natyral që përdoren ... Read More

Baballarët e moshuar kanë shanse të mëdha të kenë fëmijë me ndonjë lloj deformiteti

16/11/2018

Meshkujt do të duhej të krijonin familjen para moshës 35-vjeçare, në mënyrë që t’i shmangin rrezikun nga sëmundjet e fëmijëve të tyre. Studimi, i cili ... Read More

Sa megapikselë ka syri i njeriut?

15/11/2018

Sipas shkencëtarit dhe fotografit, dr. Roger Clark, rezolucioni i syrit të njeriut është 576 megapiskelë. Rezolucioni prej 576 megapikselëve do të thotë që nëse do ... Read More

Tri ushqimet që duhet t’i hani për një gjumë më të mirë

15/11/2018

Shumica prej nesh jemi tejet të ngarkuar me jetët tona të përditshme, ndërsa kemi probleme të biem në gjumë në mbrëmje. Kur është fjala për ... Read More

Shtimi i peshës, kolesterina, sulmi në zemër: Pasojat e martesës së keqe i pëson vetëm njëra gjini!

15/11/2018

Për disa lajm i mirë, ndërkaq për të tjerët i keq është sepse nuk i pësojnë të dy gjinitë njësoj pasojat e lidhjes apo martesës ... Read More

Zhytni majat e gishtave në ujë të ftohtë: Pas 30 sekondave do të keni diagnozën!

15/11/2018

Nëse majat e gishtave bëhen të bardhë apo të kaltër, atëherë keni me qarkullimin e gjakut. Qitni në një gotë ujë shumë të ftohtë dhe ... Read More

Si ndikon mungesa e vitaminës D në organizëm

14/11/2018

Niveli i ulët i vitaminës D është i lidhur ngushtë me një rrezik në rritje të shfaqjes së një varg problemesh shëndetësore. Përveç kësaj, nëse ... Read More

Ata që flenë më shumë se tetë orë janë më të rrezikuar nga vdekja e parakohshme

14/11/2018

Të fjeturit më shumë se tetë orë gjatë natës mund të shpie deri te vdekjet e hershme, thonë studimet e reja. Një studim ka gjetur ... Read More

Me këtë truk ju mund ta ktheni bukën e bardhë në një ushqim të shëndetshëm

14/11/2018

Sipas studiuesve në Oxford Brookes University, me vetëm një truk të thjeshtë ju mund ta transformoni bukën e bardhë në një ushqim të qëndrueshëm. Dikur, ... Read More

Diabeti i shtatzënisë ose diabeti gestacional

14/11/2018

Diabeti gestacional ose diabeti i shtatzënisë siç edhe nënkuptohet nga emri, zhvillohet vetëm gjatë periudhës së shtatzënisë. Ass.dr.Merita Emini Sadiku, MSc, PhDInterniste-endokrinologe-diabetologetel: 044 161 069 ... Read More