KFOR-i zëvendëson shenjat përgjatë vijës kufitare

KFOR-i zëvendëson shenjat përgjatë vijës kufitare
Tash esht Koha

Në ditët në vijim, KFOR-i do të vazhdojë t’i zëvendësojë shenjat ekzistuese përgjatë vijës së kufirit administrativ.

Në njoftimin e bërë nga KFOR-i, thuhet se  ky aktivitet është i domosdoshëm për të gjitha shenjat që janë në gjendje shumë të keqe, për shkak të dëmtimeve si rezultat i motit, përcjell Telegrafi.

“Shenjat e vendosura përgjatë vijës së kufirit administrativ janë vetëm referenca për personelin e KFOR-it dhe të UNMIK-ut, jo për qytetarët e Kosovës. Shenjat paralajmëruese e tregojnë distancën nga vija e kufirit administrativ, në mënyrë që personeli i KFOR-it dhe i UNMIK-ut mos t’i shkelin marrëveshjet me Forcat e Armatosura të Serbisë duke e kaluar vijën e kufirit administrativ pa dashje.

Vija e kufirit administrativ është një vijë referencë, e vendosur për qëllime ushtarake dhe nuk ka të bëjë me kufijtë zyrtarë të tashëm apo të ardhshëm. Vija e kufirit administrativ dhe shenjat nuk ndikojnë në jetën dhe aktivitetet e qytetarëve në Kosovë”, thuhet në komunikatë

Po ashtu KFOR-i ka ripërsëritur qëndrimin e tyre, se nuk do të merren me çështjen e kufirit apo ndonjë çështje tjetër lidhur me diskutimet e tanishme politike./Telegrafi/

Tash esht Koha
TAGS