Kirurgu më i njohur ortopedik në botë: Këto ushtrime shërojnë çdo dhimbje në shpinë, nga kryqet deri te qafa!

Kirurgu më i njohur ortopedik në botë: Këto ushtrime shërojnë çdo dhimbje në shpinë, nga kryqet deri te qafa!

Doktor Michael Regan, është kirurg ortopedik i njohur amerikan dhe specialist për probleme të shpinës dhe qafës, duke përfshirë edhe herninë, stenozën kurrizore (ngushtimi i hapësirës brenda ose përreth shtyllës kurrizore), spondilozën dhe lëndimet e kurrizit

Bën operacione më të komplikuara dhe shumë njerëz i ka shëruar përgjithmonë nga dhembjet e shpinës dhe qafës me një seri ushtrimesh të cilat vetë i ka shpikur dhe testuar, transmeton Telegrafi.

Ushtrimet janë aq të thjeshta, por si bëhen shikoni në video dhe fotografi!

DHEMBJA E SHPINËS

Pozicioni sfingë

Ngrini trupin dhe mbajeni në këtë pozicion 10 sekonda. Lirohuni dhe kthehuni në pozicionin fillestar dhe përsëriteni edhe 4 herë.

Supermen

Bëni 10 përsëritje, qëndroni 30 sekonda.

Shtrirja e thjeshtë

Bëni së paku 5 përsëritje me shtrirje prej 3 sekondash. Këtë ushtrim mund ta bëni kudo që të jeni.

Piriformis

Për secilën këmbë bëni 10 përsëritje, qëndroni në këtë pozicion 30 sekonda.

Mace

Bëni së paku 5 përsëritje, qëndroni secilën herë nga 30 sekonda.

Qeni

20 përsëritje, qëndroni 30 sekonda.

Gjunjët në gjoks

10 përsëritje për secilën këmbë, qëndroni 30 sekonda.

Pozicioni i fëmijës

Përsëriteni disa herë, çdoherë qëndroni 30 sekonda.

Shtrirja vrapuese

Bëni 10 përsëritje për secilën këmbë, me qëndrim prej 30 sekondash.

Shtrirja e përparme

Bëni 10 përsëritje për secilën këmbë, me qëndrim prej 10 sekondash.

Hipershtrirja

Bëni 10 përsëritje, me qëndrim prej5 sekondash. Bëni këtë ushtrim çdo ditë dhe që pas disa ditësh dhembja do të pushojë!

Efekti vërtet është i shpejtë dhe pothuajse magjik, ndërsa ushtrimet janë të shkëlqyeshme edhe si preventivë.

Pra, kur dhimbjet pushojnë, mos i ndërprisni menjëherë ushtrimet, por bëni së paku një herë në dy ditë, posaçërisht nëse kryesisht qëndroni në këmbë apo ulur gjatë ditës. 

TAGS