KMSHK iu bën thirrje medieve të kenë kujdes gjatë raportimit me rastet e ndjeshme

Këshilli i Mediave të Shkruara të Kosovës duke shprehur indinjatën e thellë me rastin e ngjarjes së rëndë në Drenas e që ka të bëjë me abuzimin seksual të një të miture, u bënë thirrje mediave që të kenë kujdes maksimal gjatë raportimit të tyre, duke mos shkelur Kodin e Mediave të Shkruara.

Moszbulimi i identitetit të fëmijëve dhe të miturve paraqet rregullën themelore në mbrojtje të tyre, ndërsa publikimi i panevojshëm i informatave të drejtpërdrejta dhe të tërthorta që mund të zbulojnë identitetin e tyre paraqet shkelje të rëndë të etikës së gazetarisë.

Lexo po ashtu:

KMShK gjithashtu kërkon që në këto raste, trajtimi i rrëfimeve të tragjedisë personale duhet të zhvillohet me kujdes, ndërkohë që ndaj individëve të prekur nga tragjedia duhet pasur qasje mirëkuptimi dhe diskrecioni.

TAGS