Kokainë dhe alkool- kombinimi që po i bënë njerëzit të vetvriten

Kokainë dhe alkool- kombinimi që po i bënë njerëzit të vetvriten

Ekspertët kanë raportuar një rritje të numrit të personave, të cilët kanë humbur jetën si shkak I përdorimit të alkoolit dhe kokainës në të njëjtën kohë, shkruan Dailymail, tranmseton Gazeta Express.

Përdorimi I këtyre dy subtancave ka shkatuar vdekjen e 13 njerëzve vetëm gjatë periudhës prill-shtator.  Sipas doktorëve, kombinimi I kokainës dhe alkoolit e bënë trupin të prodhojë një lloj substance e cila aktivizon trurin të mendojë negativisht si dhe I bënë njerëzit më impulsivë.

Studimet e fundit kanë treguar, se kombinimi I kokainës dhe alkoolit në të njëjtën kohë, ka aftësi ta bëjë një njeri 16 herë më shumë ta mendoj vetëvrasjen.

Ekspertët thonë, se studimet e tilla duhet t’I vetëdijesojnë njerëzit për rreziqet e përdorimit të këtyre substancave narkotike.  / Gazeta Express

TAGS