Konferencë e përbashkët për shtyp e dy kryeministrave Zaev dhe Cipras (video)

Konferencë e përbashkët për shtyp e dy kryeministrave Zaev dhe Cipras (video)

“Nga nënshkrimi i Marrëveshjes së Prespës, po nënshkruajmë histori. Greqia ishte e para që nënshkroi protokolli. Gjatë këtyre ditëve Cipras ka bërë apel për anëtarësimin e vendit tonë në NATO. Sot republika jonë është nikoqire e  kryeministrit të Greqisë, Aleksis Cipras. Kur të ktheheni pas do të shihni kohë të humbura, kur të shihni para do të shihni dy vende mike, të cilat me vendime të guximshme shkojnë para drejt ardhmërisë. Marrëveshja e Prespës dhe zbatimi i saj janë garanci për të ardhmen e dy vendeve, tha Zaev duke shtuar se është nënshkruar marrëveshje për hapjen e një vendkalimi të ri kufitar i cili sipas tij do të kontribuoj edhe më shumë për afrimin e qytetarëve të të dyja vendeve.

“Kjo vizitë historike është një shenjë e qartë për kontributin për një Ballkan të riu”, tha Zaev.

“Aleksis është shoku imë dhe miku i Maqedonisë”, tha Zaev.

Konferencë për media e kryeministrave Zaev dhe Cipras

Publiée par Alsat sur Mardi 2 avril 2019

Loading…

TAGS