Konflikti për Gjykatën Kushtetuese, Bashkimi Evropian kritika politikës shqiptare

Konflikti për Gjykatën Kushtetuese, Bashkimi Evropian kritika politikës shqiptare
Tash esht Koha

Në një deklaratë për mediat Bashkimi Evropian u bëri thirrje të gjitha institucioneve shqiptare të përfshira që konflikti i interpretimit mbi përbërjen e Gjykatës Kushtetuese të zgjidhet sa më shpejt dhe të qartësohet kjo çështje.

Maja Koçijançiç i tha Zërit të Amerikës se Shqipëria ka nevojë për ngritjen e një Gjykate Kushtetuese funksionale sa më shpejt që të jetë e mundur.

Sipas saj zgjidhja e kësaj çështjeje është thelbësore për popullin shqiptar dhe për efektivitetin e shtetit ligjor në Shqipëri, si edhe për ecjen përpara të Shqipërisë në rrugën e saj të integrimit në BE.

Tash esht Koha