KUJDES/ Mjekët shtojnë listën: Kjo është një tjetër simptomë e Covid-19, flisni urgjent me mjekun nëse…

KUJDES/ Mjekët shtojnë listën: Kjo është një tjetër simptomë e Covid-19, flisni urgjent me mjekun nëse…

Skuqja dhe irritimi i lëkurës është zyrtarisht pjesë e listës së simptomave të Covid-19 kanë thënë mjekët shkencorë.

Ata arritën në këtë përfundim pasi 1 në 11 pacientë të infektuar e kishin këtë problem.

Akademikët e kolegjit “King” në Londër thanë se në 20 mijë britanikë që dolën pozitivë me Coronavirus, e vuanin shumë problemin e skuqjes së lëkurës.

Ata zbuluan se një përqindje e lartë e britanikëve të infektuar kishin irritime në lëkurë që shpesh shoqëroheshin me kruarje.

Shkencëtarët tani thonë se kjo duhet njohur si simptomë zyrtare dhe çdokush që e ka një problem të tillë të flasë menjëherë me mjekun.

Simptoma të tjera të virusit që ka pushtuar botën janë gripi, kolla e vazhdueshme apo humbja e nuhatjes dhe shijes.

TAGS