Lajthitë ruajnë zemrën dhe enët e gjakut

Lajthitë ruajnë zemrën dhe enët e gjakut

Lajthitë janë fruta të thata shumë të ushqyeshme, ku mund të konsumohen kur janë të freskëta, të thata dhe të përpunuara në ëmbëlsira të ndryshme.

Lajthitë përmbajnë gati 60 % vaj, albuminë dhe pak sheqerna.

Gjithashtu, lajthitë janë të pasura me proteina dhe kripëra minerale, duke bërë të mundur ruajtjen e zemrës dhe enëve të gjakut.

Në treg ka shumë tipe të frutave me vaj, si bajamet, fistekët, kikirikët, arrat, farat e kungullit dhe luledielli. Por ato më të mirat janë ato pa kripë apo pa përbërës të tjerë sepse kështu ruajnë të gjitha vlerat ushqyese. Dobitë e lajthive janë:

Kanë yndyra të shëndetshme dhe mbajnë kolesterolin e ‘keq’ nën kontroll.

Përmbajnë proteina të lehta dhe fibra.

Janë plotë me minerale dhe vitamina.

Përmbajnë vitaminën P, të tipit antioksidant, që shërben për të kontrolluar veprimet agresive tonat.

TAGS