“lajTme” 51 – Përmendore informative/Информативни споменици

“lajTme” 51 – Përmendore informative/Информативни споменици

“LajTme” këtë javë e gjeti si mund njeri dy banesa me i marrë edhe pa qenë funksionar? A erdhën përmendoret për zgjedhje? Kush ia hëngër vitet përmendores? Pse zgjedhjet si pëlqyen diasporës? Pse opozita është nervoz, pse ka qeveri në hije e pse në diell? Si merret opozita me kulturë e çka ndodhë në transport dhe me nxemjen për komfort?! A duhet me pa njerin apo sherrin dhe çka thojnë meteopatët për kohën ditën dhe natën! Mos përtoni e na ndiqni, se do votoni një ditë që të këqijtë ti hiqni!

„ЛајТме“ ова недела откри како може два стана да има човек, без функционер да биде довек? Дали спомениците за избори стасаа? Кој годините ним им ги сталасаа? Зошто изборите не им се допадна на диаспорите? Зошто е опозицијата нервозна, зошто има влада во сенка а зошто на сонце? Како опозицијата со култура се бави, што се случува со транспортот и што есап чуден топлификација прави?!  Дали треба да се гледа човекот или лошото и што нашите метеопати велат за времето! Не мрзите да не гледате, сепак еден ден ќе гласате!