“lajTme” 54 – Ultimatum/Ултиматум

LajTme | Publikuar më 21.06.2016 në ora 20:00

Shikues të nderuar që me lajme të thjeshta nuk pranoni të jeni të mashtruar, mirë se keni ardhë në lajTmet me rradhë. Shihni se çka ka ndodhë këtë javë këtu dhe andej vërdallë. Sëmundja mund të jetë e vërtetë, por kur borxhi publik mbetet i fshehtë i bie diçka tjetër të jetë. Si bëri punë të mëdha Musa i vogël? Si edhe pasi ndërrohen ministrat nuk ndërrohen emrat? Si prokuroria ka lidhje me federalizimin dhe pse xhelozia është ofsajd? Krejt këto dhe gjëra tjera në lajTme do i mësoni më së miri; mu si hera tjera!

  • MK
    Почитувани гледачи, што не прифаќате да ве залажуваат со обични вести, добро дојдовте во овие лајТме вицкасти. Видете што се случило неделава овде и секаде наоколу. Болеста може да е вистинска, но кога јавниот долг се крие, нешто друго ќе да е. Како направи големи дела малиот Муса? Како и откако министрите ќе се сменат, имињата не се менуваат? Како обвинителството има врска со федерализација и зошто љубомората е офсајд? Сето ова и други нешта од лајТме ќе дознаете најдобро, како и се` до сега.