Lekaj, Mikullovcit: Caktuat seancë pa u konsultuar me të gjitha partitë, nuk marrim pjesë

Edhe Pal Lekaj nga Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës tha se nuk do të marrin pjesë në seancë pasi kryesuesi Adem Mikullovci ka caktuar seancën pa u konsultuar me të gjitha partitë politike.

Sipas tij, votimi i kryetarit të Kuvendit është formal dhe është e padrejtë që subjektet politike ta pengojnë këtë.

“Kjo i takon PAN dhe askujt tjetër, nuk mund të vëni kushte se kush do të jetë kandidat. Është z .Veseli që do të zgjidhet dhe kandidati për kryeministër Haradinaj, që shumë shpejtë edhe qeveria do të formohet. Mos të krijohet huti, pse iu pengon kandidati i PAN, pse e pengoni, pse nuk e votoni, jepni rrugëzgjidhje. Tani thirret seanca e njëanshme dhe sot ne bisedojmë është e pakuptimtë dhe e padrejtë. Ne si AAK nuk marrim pjesë në këto seanca që thirren pa pëlqimin e subjekteve politike. T[p[ thirret një seancë e tillë është e ngutshme dhe është e padrejtë”, tha ai.

Mikullovci pas këtij debati tha se nuk do ta anulojë seancën e nesërme.