Lela: Liderët shqiptar imitojnë Enver Hoxhën (VIDEO)

Lela: Liderët shqiptar imitojnë Enver Hoxhën (VIDEO)


Analisti shqiptar Alfred Lela, në një intervistë për Almakos ka folur për sfidat e Shqipërisë në rrugën e vështirë të integrimit në Bashkimin Evropian dhe tendecat autoritariste të liderëve shqiptar.

Analisti Lela ka komentuar nëse rekomandimi i BE-së për nisjen e bisedimeve për anëtarsim me Shqipërinë është meritë e qeverisë shqiptare ose  është një notë kaluese me hater e Bruskelit për shkaqe gjeopolitike?

Me Lelën analizojmë pse Evropa ledhaton Serbinë, e cila tradicionalisht promovon intertesat ruse në Ballkan, në krahasim me shqiptarët, ndaj të cilëve tregohet e rezervuar vetëm se shumica e tyre janë mysliman. Cilat janë fajet e shqiptarëve, të cilët i kanë dhënë shteg retorikës antishiptare të fqinjëve duke i etiketuar ato si fundamentalistë?

Lela sqaron se pse liderët shqiptar nuk janë proevropian dhe pse i krahason me diktatorin Enver Hoxha?

Ai zbërthen përplasjen epike mes pushtetit dhe opozitës shqiptare, të cilët në vend të bashkëpunimit kanë zgjedhur politikën e vjetër të përplasjes epike duke dëmtuar interesat e  vendit?

Si e shpjegon Lela mungesën e një politike serioze të shtetit shqiptar ndaj shqiptarëve jashtë kufijve?

Për të kuptuar përgjigjet për të gjitha këto çështje me interes ndiqni në vijim intervistën me analistin shqiptar Alfred Lelën.