Leonardo DiCaprio i përgjigjet akuzave për ndezjen e zjarreve në Amazonë

Leonardo DiCaprio i përgjigjet akuzave për ndezjen e zjarreve në Amazonë
22:01 | 30 Nentor 2019

Fituesi i çmimit ‘Oscar’ ishte akuzuar nga presidenti Brazilian.

Leonardo Di Caprio i  është përgjigjur akuzave të ashpra të presidentit Brazilian Bolsonaro se ai po ‘financon’ zjarret e shkaktuara në Amazon.

Bolsonaro bëri deklaratat e pa bazuara Premten. Bolsonaro tha që aktori ishte pjesë e një “fushate ndërkombëtare kundër Brazilit”. Ai nuk ofroi prova për të mbështetur pretendimet e tij, të cilat u morën si përpjekje për të hequr fajin për fatkeqësinë nga qeveria e tij.

Sot Di Caprio iu përgjigj këtyre akuzave në Instagram duke thënë “I denjë për mbështetje, unë nuk i kam financuat organizatat në shënjestër. Unë mbetem i përkushtuar për të mbështetur komunitetet indigjene braziliane, qeveritë lokale, shkencëtarët, arsimtarët dhe publikun e gjerë që janë duke punuar pa u lodhur për të siguruar Amazonë për të ardhmen e të gjithë brazilianëve”.

TAGS