Lidhja hekurudhore Maqedoni-Bullgari mund të realizohet deri në vitin 2023

Lidhja hekurudhore Maqedoni-Bullgari mund të realizohet deri në vitin 2023

Lidhja hekurudhore Maqedoni-Bullgari mund të realizohet deri në vitin 2023, e jo siç u parashikua më herët për në vitin 2025.

Kështu thonë drejtorët e hekurudhave të Maqedonisë dhe Bullgarisë, respektivisht Irfan Asani dhe Krasimir Papukçiski, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Pas takimit dy palësh në Shkup, dy drejtorët thanë se është parësore ndërtimi i pjesës hekurudhore të Koridorit 8, përmes së cilit, brenda një dite duket të lëvizin dhjetë trena transportues nga Shkupi për në Sofje.

Pjesa e Maqedonisë e hekurudhës përfshinë tre pjesë, Kumanovë-Bellakovc (31km), ku janë filluar aktivitetet, pastaj Bellakovc-Kriva Pallankë (32km) dhe Kriva Pallankë-Deve Bair (23mk).

Gjithashtu, duhet të ndërtohet një tunel me gjatësi prej 2400 metër, në vendkalimin kufitar Deve Bair./Telegrafi/