Marku: Jemi një shoqëri patriarkale, nuk bazohemi në ligje

Opinioni i gjerë shqiptar po skandalizohet me raste e fundit që në fokus kanë abuzimin seksual ndaj të miturve. Sipas neurologes Merita Ismajli Marku, e ftuar në emisionin “Programi 200” në Alsat, është se ne shqiptarët jemi ende një familje patriarkale ku mortaliteti i femrës dhe vergjiniteti janë themeli i familjes.

Në mentalitetin tonë dhe shoqërinë patriarkalë me të gjitha normat morale në të cilat bazohemi edhe jo në ligje. Dihet që mortaliteti i femrës dhe vergjiniteti janë themeli i familjes dhe në bazë të saj udhëhiqet e gjithë familja sepse në vergjinitetin dhe në moralin e vajzës mbrohet i gjithë nderi i familjes- tha Merita Ismajli Marku – Neurologe.

Loading…

TAGS