Më thuaj sa kilogramë je, të të them sa proteina duhet të konsumosh

Më thuaj sa kilogramë je, të të them sa proteina duhet të konsumosh

Duhet të llogarisni se në ditë duhet të konsumoni aq proteina sa e keni peshën. Për shembull, nëse jeni 50 kg, atëherë duhet të merrni 50 gram proteina.

Pjesa më e madhe e njerëzve marrin 20 deri në 30 gram proteina në ditë

Kur të arrini 40 dhe 50 vjeç, është veçanërisht e rëndësishme të siguroheni që të merrni më shumë proteina, pasi përshpejtohet humbja në masë e muskujve të lidhur me moshën.

Nëse doni të mbani ditë për të humbur peshë, rrisni konsumin e proteinave, shkruan noa.

Njerëzit me diabet ose para-diabeti duhet të flasin me mjekun e tyre për këtë sepse sasi të moderuara deri të larta të proteinave në dietë mund të rrisin rrezikun e problemeve në veshka.

TAGS