Metodat ideale për t’i larguar lythat

Metodat ideale për t’i larguar lythat
Tash esht Koha

Lythat kanë prekur njerëzit për mijëra vjet. Ato janë gjetur në mumiet 3,000-vjeçare dhe janë përmendur edhe në sonetet e William Shakespeare.

Lythat janë formuar në formë rrumbullake në lëkurë të shkaktuar nga papillomavirusi i njeriut (HPV).

Në përgjithësi lythat nuk janë të rrezikshme, por mund të jenë të shëmtuara dhe ngjitëse.

Më poshtë ju sjellim disa metoda që mund do t’ju ndihmojnë të ndaloni rritjen e lythave e ndoshta edhe t’i zhdukni përgjithmonë.

Konsultoni së pari doktorin tuaj

Vizitoni mjekun tuaj para se të provoni ndonjë metodë. Të paktën për të mësuar nëse është diçka më e rrezikshme. Mos harroni se nëse vuani nga diabeti ose ndonjë lloj mungese imune, mjete të tilla në shtëpi janë të ndaluara.

Ngjitës propolisi

Çfarë ju nevojitet:

2 pika të 50% tinkturë propolisi

Top pambuku

Fashë

Çfarë duhet të bëni:

Aplikoni propolis në zonën e prekur.

Mbulo lezën me një top pambuku.

Përdorni një fashë për ta mbajtur atë në vend.

Përsëriteni këtë dy herë në ditë.

Pse funksionon: Jashtë propolisi mbron bletët kundër infeksioneve dhe ka veti antibiotike dhe antivirale. Aktivizon gjëndrën e thymusit dhe të stimulon sistemin imunitar.

Vaj pastor i pastër

Çfarë ju nevojitet:

Vaj pastor i pastër

Çfarë duhet të bëni:

Përhapni vaj pluhur në lytha.

Përsëriteni këtë 2-3 herë çdo ditë.

Pse funksionon: Përkundër faktit se do të duhen disa javë për të parë rezultatet, vaji i riciklimit është një mënyrë e mirë për të harruar përgjithmonë lythat. Ka vetitë antivirale dhe është e pasur me antioksidantë.

Tash esht Koha
TAGS