Micevski: Është e paqartë kërkesa e LSDM-së për interpretimin autentik

Micevski: Është e paqartë kërkesa e LSDM-së për interpretimin autentik

Koordinatori i grupit parlamentar të VRMO-DPMNE-së, Nikolla Micevski sot deklaroi se është e paqartë pse kërkesa për interpretim autentik e LSDM-së i referohet nenit 11 të Ligjit për falje, kur qeveria e komenton nenin 11-a të Ligjit.

“Grupi parlamentar i VRMO-DPMNE-së do ta ndjekë qëndrimin e kryetarit të partisë, dhe insiston që të pranohen kërkesat e tyre, me ligj të ndalohet marrja me politikë e politikanëve të falur. Do të mbështesim iniciativë për t’i dhënë fund keqpërdorimit të mekanizmit të faljes dhe ju bëj thirrje të gjithë deputetëve të parlamentit për të bërë një hap të përbashkët përpara për t’i dhënë fund të gjithë politikanëve që në të kaluarën janë falur ose janë amnistuar”, tha Micesvski

Kërkesa do të shqyrtohet pasi të merret një mendim nga qeveria, ndërsa pritjet e tij, siç tha, janë se do të ketë “disa lojëra” që janë dhe si gjithçka duhet të përfshihet me atë interpretim autentik.

“Po interpretohet vetëm neni, ndërsa nuk po jepen mendime shtesë ose sugjerime ose çka duhet të përfshijë ai. Të marrim së pari mendimin e qeverisë, ta shqyrtojmë dhe do ta kemi qëndrimin. Qëndrimin themelor të VMRO-DPMNE-së e tha kryetari i partisë, Hristijan Mickoski”, tha koordinatori i grupit parlamentar Micevski.