Mickoski: Ilindeni është kod bartës mbi të cilin mbështetet shteti

Mickoski: Ilindeni është kod bartës mbi të cilin mbështetet shteti

Ilindeni është kod bartës mbi të cilin mbështetet ky shtet maqedonas dhe prej atëherë e deri më sot, çdo vit në Shën Ilija festohet kjo sakrificë, potencon në urimin me rastin e festës shtetërore 2 Gushti-Ilinden, kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski.

“Kaluan 117 vjet nga Kryengritja e Ilindenit, Maqedoni e pavarur dhe autonome dhe 76 vjet nga Ilindeni i dytë i cili e shtypi dëshirën për liri dhe e kurorëzoi atë epope shekullore të popullit maqedonas për shtetin e tyre. Lufta jonë për liri ka konstancë, u ngrit kryengritja e Ilindenit dhe më pas vazhduan partizanët dhe pasi që ky është vazhdim i të gjitha synimeve paraprake dhe për shkak të guximit dhe sakrificës së vet veçoi fitoren, pas çka erdhi liria dhe formimi i shtetit. Ndërsa tani, e tërë ky është obligim i cili na obligon për ta mbrojtur lirinë çdoherë kur ajo do të sulmohet”, thuhet në urimin e Mickoskit.

Kryetari i VMRO-DPMNE-së porosit se duhet t’i ruajmë idealet ilindenase nga vlera e të cilit, thotë, si shoqëri në këto çaste fuqishëm po largohemi.