Mijalkov dhe Thaçi do të gjykohen për zgjedhjet vendore të vitit 2013

Mijalkov dhe Thaçi do të gjykohen për zgjedhjet vendore të vitit 2013

Këshilli për Vlerësimin e Aktakuzës në Gjykatën Themelore Shkupi 1 ka miratuar aktakuzën për rastin ‘Titanik 2’ në lidhje me parregullsitë zgjedhore. Politikanët nga VMRO-DPMNE do të gjykohen, por ky rast përfshin gjithashtu dhe PDSH-në, kryetarin e tij Menduh Thaqi dhe ish-anëtarin e Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve, Bedredin Ibraimi, përcjell Almakos

Megjithatë, Këshilli për Vlerësimin e Aktakuzës së Gjykatës Themelore Shkupi 1 nuk e miratoi propozimin për shpërdorim të pozitës zyrtare ku duhet të përgjigjen pesë gjyqtarët e Gjykatës Administrative. Më parë, Këshilli Gjyqësor tërhoqi imunitetin e gjyqtarëve administrativë Biljana Nikodinovska-Petrovska, Lidija Ivanovska, Blagorodna Rangelova, Aneta Djigerova dhe Gazmen Fejzula, të cilët i mbronin ata nga përgjegjësia penale.

Ndër zyrtarët e akuzuar janë ish-drejtori i DSK-së, Sasho Mijalkov, anëtar i KSHZ-së i propozuar nga VMRO-DPMNE, Sasho Srcev, ish-anëtarë të KSHZ-së, Aneta Stefanovska dhe Vlatko Sajkovski.

Rasti ‘Titanik 2’ i referohet manipulimit të rezultateve nga zgjedhjet vendore të vitit 2013. Sipas bombave të njoftuara nga opozita Mijalkov dhe Thaçi, kanë rënë dakord të votojnë në lidhje me kundërshtimet e paraqitura në KSHZ. Bisedat e gjykuara do të përdoren si provë në procedurë me vendim të Gjykatës së Apelit./Almakos