Mogerini: Nesër vendime të rëndësishme për Ballkanin Perëndimor lidhur me zgjerimin (VIDEO)

Mogerini: Nesër vendime të rëndësishme për Ballkanin Perëndimor lidhur me zgjerimin (VIDEO)

Federika Mogerini, përfaqësuese e lartë e BE-së, ka thënë se me kryediplomatët e vendeve anëtare të BE-së në Luksenburg kanë diskutuar edhe për Ballkanin Perëndimor, në këndvështrimin e bashkëpunimit për samitin e Sofias.

“Nesër do te ketë vendime të rëndësishme të BE-së për raportet e Ballkanit perëndimor lidhur me zgjerimin. Ky është rajoni strategjik për Evropën dhe është Evropë edhe pse akoma s’është pjesë e tërësishme e Evropës. Planifikoj ta vizitojë rajonin nga nesër mbrëma. Do të kem gjasa që të këmbëjë mendime me ministrant e BE në drejtim të bashkëpunimit sa më të mirë me partnerët tonë – të Ballkanit perëndimor për siguri dhe prosperitet të përbashkët”, deklaroi Mogerini raporton Almakos.

+ VIDEO/ Mogerini: Nesër vendime të rëndësishme për Ballkanin Perëndimor lidhur me zgjerimin

+ VIDEO/ Mogerini: Nesër vendime të rëndësishme për Ballkanin Perëndimor lidhur me zgjerimin http://www.almakos.com/mogerini-neser-vendime-te-rendesishme-per-ballkanin-perendimor-lidhur-me-zgjerimin-video

Opublikowany przez Almakos.com 16 kwietnia 2018