Mos e lini ruterin në rrymë gjatë gjithë ditës

Mos e lini ruterin në rrymë gjatë gjithë ditës

Lënia e tij gjatë gjithë ditës në rrymë, megjithatë, do të konsumojë energji elektrike po aq sa edhe një frigorifer.

Për këtë arsye, duhet t’i kushtoni vëmendje efikasitetit të energjisë së ruterit para se ta blini, për t’u siguruar që ai ka konsumin më të ulët të mundshëm të energjisë kur është në funksion dhe në gjendje stand-by.

Agjencia Federale Gjermane e Mbrojtjes së Mjedisit (UBA) pretendon se kjo është veçanërisht e rëndësishme nëse ruteri nuk mund të fiket, në rast se përdor edhe një linjë telefonike.

Në atë rast, këshilla është që të merrni një ruter që ka mundësinë të fikni Wi-Fi kur nuk është në përdorim.

TAGS