Mospërdorimi i mishit mund ta ndihmojë shëndetin tuaj

Mospërdorimi i mishit mund ta ndihmojë shëndetin tuaj

Por mishi është një burim i rëndësishëm ushqyes për një pjesë të madhe të popullsisë. Prandaj është e rëndësishme të tregoni që ushqimet bimore zëvendësojnë në mënyrë të duhur ato nevoja ndërsa përfitojnë mjedisin, sipas Gidon Eshel, studiuesi kryesor.

Në mënyrë të veçantë, ekipi i tij përdori një model kompjuteri për të vlerësuar efektet e zëvendësimit të mishit në dietën tipike amerikane me ndonjë nga 500 dieta “të pjesshme” me bazë bimore – ose duke shkëmbyer thjesht viçin, ose duke eliminuar të gjithë mishin, transmeton Indeksonline.

Dieta dietë përmbante 35 ushqime bimore, të zgjedhura rastësisht nga një menu më e madhe e perimeve, frutave, fasulet, arrat dhe drithërat.

Në përgjithësi, ata vlerësuan se nëse të gjithë amerikanët tregtonin mish për alternativa bimore, kjo do të eleminonte nevojën për kullota.

TAGS