Nëse Gjykata Kushtetuese nesër i vjetërson rastet e PSP-së, harroni BE-në, thonë burimet diplomatike

Nëse Gjykata Kushtetuese nesër i vjetërson rastet e PSP-së, harroni BE-në, thonë burimet diplomatike

Nëse Gjykata Kushtetuese në seancën e nesërme anulon paragrafin 5 nga nenin 353 nga Kodi Penal, funksionarëve të lartë dhe minstave të cilët kanë nënshkruar furnizime publike ilegale, u vjetërsohen të gjitha masat parahetimore, aktakuzat e PSP-së, por edhe rastet e dënuara për krim të organizuar nga vitit 2004.

“Harroni anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në BE nëse kjo nënshkruhet nga Gjykata Kushtetuese”, është mesazhi i përfaqësuesve të vendeve anëtare të BE-së, të cilët me vëmendje e ndjekin gjyqësinë dhe gjykimet e rasteve më të mëdha korruptuese që para 4 vitesh i hapi PSP-së, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Vendimi përfundimtar ndodh pas 8 muajve që kur u mbajt disktuimi. Me nismën kushttuese, kërkohet që paragrafi të mos ekzistojë ndërsa anulimi do të ishtedënim me burg sipas paragrafit të parë të të njëjtë nen, përkatësisht prej 6 muaj deri në 3 vite burg.

Me nismën kërohet që me paragrafin e 5 të ulet dënimi për ata që kanë dëmutar buxhetin me furnizime publike, në 4 vite minimum./Telegrafi/