Njihuni me 25 vendet me popullsinë më të madhe në botë !

Njihuni me 25 vendet me popullsinë më të madhe në botë !

Sigurisht se e dini fare mirë që Kina është shteti më i populluar – dhe se India është i vetmi vend në botë që, në një të ardhme jo shumë të largët, mund t’ia zë vendin Kinës.

Ndoshta dhe mund ta dini se kush vjen menjëherë pas këtyre dy vendeve.

Megjithatë, jemi të sigurt se nuk e dini radhitjen e 25 vendeve me më së shumti banorë në botë – dhe se kush bën pjesë në mesin e tyre.

Në vijim ju sjellim listën e 25 vendeve më të populluara në planetin e Tokës dhe numrin e banorëve që ato kanë – natyrisht, sipas të dhënave të vitit 2015:

1. Kina 1,373,200,000

2. India 1,280,090,000

3. SHBA 322,237,000

4. Indonezia 255,461,700

5. Brazili 205,194,000

6. Pakistani 188,925,000

7. Nigeria 182,202,000

8. Bangladeshi 159,370,000

9. Rusia 146,436,730

10. Japonia 126,890,000

11. Meksika 121,005,000

12. Filipinet 102,355,500

13. Vietnami 90,730,000

14. Etiopia 90,076,012

15. Egjipti 89,855,700

16. Gjermania 81,197,500

17. Irani 78,788,400

18. Turkia 80,015,904

19. Republika Demokratike e Kongos 77,267,000

20. Franca 67,107,000

21. Tajlanda 65,104,000

22. Mbretëria e Bashkuar 64,983,000

23. Italia 60,725,000

24. Afrika e Jugut 54,956,900

25. Mianmari 53,897,000

TAGS