Njihuni me avionët e rinj që do ta shkurtojnë kohën e fluturimit

Njihuni me avionët e rinj që do ta shkurtojnë kohën e fluturimit

Koha e fluturimit nga Londra në Sidney mund të shkurohet me 80% në vitet 2030, nëse një motor rakete hipersonik që po zhvillohej në Mbretërinë e Bashkuar.

Agjencia e Hapësirës në Mbretërinë e Bashkuar njoftoi të martën në Konferencën Hapësinore në Mbretërinë e Bashkuar 2019 se do të punonte më ngushtë me Agjencinë Australiane të Hapësirës në një marrëveshje të quajtur “Ura e parë Hapësinore” në botë.

Motori i raketave Synergetic Air-Breathing Engine (SABER), nga baza Oxfordshire Reaction Engines, duket se është guri i çmuar në kurorën e kësaj ndërmarrje të re.

“Kemi sjellë në jetë motorin e raketave SABER, kjo mund të na mundësojë të arrijmë në Australi në ndoshta sa katër orë,” tha Graham Turnock, kreu i Agjencisë Hapësinore në Mbretërinë e Bashkuar.

“Kjo është teknologji që përfundimisht mund ta japë këtë. Ne po flasim për vitet 2030 për shërbimin operacional, dhe puna tashmë ka përparuar shumë”, transmeton TCH.

TAGS