“Nuk fillojmë punën pa marrë pagën e dytë të luftës”, punonjësit e transportit në protestë

“Nuk fillojmë punën pa marrë pagën e dytë të luftës”, punonjësit e transportit në protestë

Punonjësit e transportit urban dhe ndër-urban në kryeqytet kanë dalë sot në protestë para ministrisë së Financave dhe asaj të Transportit, ndërsa nuk tërhiqen nga vendimi për të mos nisur shërbimin.Ata thonë se rikthimi është i pamundur për shkak të pamundësisë ekonomike dhe problemeve legale që shkakton protokolli anti-covid, ndërsa shprehen se nuk e kanë marrë pagën e luftës.

“Shoqata të bëjë çfarë të dojë. Ne nuk kemi marrë pagën e dytë të luftë. Kemi 4 muaj me 400 mijë lekë. Nuk fillojmë punën pa marrë pagën. Operatorët ta fillojnë po të duna.”

Ndërkohë, dy-tri linja kanë rinisur me kufizime punën, ndërsa të tjerat vijojnë të mbeten të pezulluara.