Numri i sulmeve kibernetike po rritet me shpejtësi

Numri i sulmeve kibernetike po rritet me shpejtësi

Fenomenet që 25 vjet më parë u konsideruan fantazi e pastër e shkencës – sot shoqëruesit gjithnjë e më të pranishëm në jetën tonë të përditshme”, kështu fillon artikulli për sigurinë kibernetike në CNN.

Në  këtë artikull thuhet se numri i sulmeve kibernetike është gjithmonë në rritje dhe kap shifra shumë të larta të qarkullimeve financiare.

“Numri i përgjithshëm i sulmeve kibernetike po rritet me shpejtësi. Vetëm në vitin 2016, sulmet nga interneti shkaktuan më shumë se 500 miliardë euro dëmshpërblime në mbarë botën dhe përbënin deri në 1.6 përqind të produktit të brendshëm bruto në disa vende evropiane”, transmeton klankosova.

Në artikull thuhet se rritja e sulmeve kibernetike kërkon krijimin e një infrastrukture serioze për mbrojtjen e të dhënave të njëanshme.

“Në njësinë qendrore të kërkimit dhe zhvillimit të kompanisë, Teknologjisë së Korporatës (CT), ekspertët zhvillojnë zgjidhje të sofistikuara të dizajnuara për të mbrojtur ndarjet  nga krimi kibernetik. Këto zgjidhje variojnë nga paketat softuerike që sigurojnë që siguria është gjithnjë e përditësuar në lidhje me metodat e vërtetimit (“kontrollet ID”) për makinat, si dhe monitorimin e zgjidhjeve që identifikojnë dhe raportojnë sulmet kibernetike në kohë reale në mënyrë që të munden kundërmasat marre sa me pare qe te jete e mundur

TAGS