Para pak minutash Kongresi Amerikan në mënyrë unanime votoi rezolutën për vëllezërit Bytyqi!

Para pak minutash Kongresi Amerikan në mënyrë unanime votoi rezolutën për vëllezërit Bytyqi!

Për herë të parë, Dhoma e Përfaqësuesve e Kongresit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës njëzëri miratoi një rezolutë në lidhje me vrasjet e sponzorizuara nga shteti i Serbisë për tre shtetasit amerikanë me prejardhje nga Kosova, pra rreth çështjes së vëllezërve Bytyqi duke hapur kështu rrugën per zbardhjen e pastaj kalimin në kongresin e plotë të SHBA’së.

Pjesa unanime e rezolutës tregon pakënaqësitë rreth trajtimjt të kësaj lënde nga ana e Presidentit serb Aleksander Vuçiç për çështjen e Vëllezërve Bytyqi.

Vendimin e kongresit e ka pershendetur edhe familjari i vëllezerve Bytyqi, Ilir Bytiqi. Ai ka thene se familja e tij përulen nga veprimi i kongesit.

“Familja ime i përuluet vendimit i cili u morr nga Kongresi sot. Shpresojmë që Përfaqësuesi Special Matt Palmer dhe i dërguari special Rich Grenell do t’i dëgjojnë këta zëra dhe t’i japin përparësi çështjes së Vëllezërve Bytyqi dhe drejtësisë për krimet e luftës në punën e tyre. Sot, Kongresi tregoi se viktimat nuk mund të të injorohen ”, ka deklaruar familjari i vëllezërve Bytyqi, Ilir Bytyqi.

I lumtur me vendimin e kongresit u shpreh edhe Fatos Bytyqi.

“Kryetari Engel, Kongresmeni Zeldin dhe tani Dhoma e Përfaqësuesve të plotë vazhdojnë t’i japin familjes time forcën që na duhet për të luftuar për drejtësi. Unë kërkoj nga Përfaqësuesi Special Matt Palmer dhe i Dërguari Special Rich Grenell të tregojnë gjithashtu se lufta për çështjen e Vëllezërve Bytyqi është një përparësi amerikane. ”

H.Con.Res. 32 rrëfen historinë faktike të çështjes Bytyqi, përfshirë përfshirjen e Vlastimir Djordjevic dhe Goran Radosavljevic në vrasje. Ai gjithashtu referon premtimet e prishura të Presidentit Aleksandar Vucic në këtë çështje, dhe shprehet se “përparimi në zgjidhjen e këtij rasti, ose mungesa e tij, duhet të mbetet një faktor domethënës që përcakton zhvillimin e mëtejshëm të marrëdhënieve midis Shteteve të Bashkuara dhe Republikës së Serbisë