Paraburgim për opozitarin egjiptian Alaa Abdel Fattah

Paraburgim për opozitarin egjiptian Alaa Abdel Fattah

Kajro

Janë arrestuar aktivisti opozitar dhe blogeri, një ndër emrat simbol të Revolucionit të 25 janarit në Egjipt, Alaa Abdel Fattah, dhe avokati i tij Muhammed el-Bekir, transmeton Anadolu Agency (AA).

Motra e Alaa Abdel Fattah, Mona Seif, në deklaratën e bërë nga llogaria e saj në Facebook, theksoi se kryeprokuroria ka vendosur një paraburgim prej 15 ditësh për vëllain e saj të cilin e kanë arrestuar dje.

Ndërsa avokati Shuruk Salam, gjithashtu nga rrjetet sociale, tregoi se Prokuroria Shtetërore e Sigurisë ka vendosur që edhe avokati Bakir të paraburgoset nga e njëjta lëndë.

Prokuroria e akuzon Abdel Fattahun dhe Bakirin me “përhapjen e lajmeve të rreme dhe anëtarësim në organizatë terroriste”.

Abdel Fettah dje ishte arrestuar pasi kishte shkuar në një stacion policor për kontroll gjyqësor.

Abdel Fettah, një ndër simbolet e Revolucionit të 25 janarit në Egjipt, pas vuajtjes së 5 viteve në burg, muajin mars ishte liruar me kusht për kontroll gjyqësor për 5 vite.

Sipas ligjeve të Egjiptit, kontrolli gjyqësor mund të zbatohet edhe si qëndrim deri 5-6 orë në stacionin policor të rajonit ku jeton.