Përfitimet që i sjell praktikimi i jogas

Nëse veç praktikoni joga, atëherë me siguri i keni vërejtur disa përfitime – ndoshta jeni duke fjetur më mirë ose thjesht jeni duke u ndjerë më të relaksuar.

Shkenca veçse ka filluar të na jap dëshmi konkrete se si joga e përmirëson shëndetin tonë.

Posa t’i lexoni këto përfitime që i sjell joga, me siguri se do të ndiheni edhe më të motivuar ta praktikoni këtë aktivitet.

– E përmirëson fleksibilitetin

– Ndërton forcë të muskujve

– E përmirëson mënyrën si qëndroni

– I parandalon lëndimet e nyejve

– Jua mbron shpinën

– E rritë qarkullimin e gjakut

– E rritë pulsin e zemrës

– I rregullon gjëndrat adrenale

– Ju bën më të lumtur

– E ulë sheqerin në gjak

– Ju ndihmon të përqendroheni

– Jua relakson sistemin

– E mirëmban sistemin nervor

– Ju ndihmon të bëni gjumë më të thellë

– I parandalon alergjitë dhe viruset.

TAGS