Pesë sekretet e iPhone që nuk i keni ditur asnjëherë më parë

Pesë sekretet e iPhone që nuk i keni ditur asnjëherë më parë
Tash esht Koha

Është pse secili nga ju që blenë telefon të ri, fillimisht e eksploron se çfarë ka brenda tij.

Mirëpo, jo gjithçka mund të kuptoni dini për telefonin e juaj

Këto janë pesë gjërat “e fshehta” që i përmban telefoni i juaj i mençur.

1.T’i bllokoni numrat dhe t’i ndaloni bisedat. Nuk ka asgjë më të keqe sesa kur jeni i përfshirë në ndonjë grup të bisedave, shpesh herë edhe nuk ju interesojnë se çfarë shkruan gjithsecili.Tani përmes telefonit tuaj të mençur ju mund t’i ndaloni këto biseda duke shtypur opsionin “Mute Conversation”.

2.Telefonin e juaj mund ta kontrolloni përmes gjesteve. Kjo është mënyra më e mirë e kontrollit të telefonit tuaj të mençur, të cilin mund ta kontrolloni përmes gjesteve të juaja.Krejt çka duhet të bëni ë3shtë të zgjidhni opsionin “Accessibility” në telefonin e juaj, e më pastaj të zgjidhni opsionin tjetër ku shkruan “Guest “Head Gesture Controls”. Ky opsion ju mundëson që të klikoni gjëra në telefonin e juaj pa pasur nevojë t’i përdorni gishtërinjtë.

3.Ndihmojeni ‘Sirin” të thotë saktë emrin e juaj. Opsioni i Siri’t në iPhone, ndihmon në gjetjen e të dhënave që juve ju interesojnë, kështu përmes zërit. Mjafton ta thoni atë që e kërkoni me zë, Siri ua gjen menjëherë.Mirëpo, shumë shpesh ‘Siri’ nuk e kupton atë që e thoni, andaj nëse iu ndodhë një gjë e tillë edhe juve, mund t’i thoni Sirit “nuk e keni kuptuar mirë se çfarë kam kërkuar”, e më pastaj ‘Siri’ ju jep mundësinë ta përsërisni prapë.

4.Mund t’i shihni se cilat vende i keni vizituar më së shumti. Përmes telefonit të juaj të mençur ju mund të shihni se cilat vende 3 i keni vizituar më së shumti, e që e keni pasur telefonin me vete. Ndiqni hapat në vazhdim për të parë vendet që i keni vizituar më së shumti: Shkoni në Settings > Privacy > Location Services > System Services > Frequent Locations.

5.Kështu mund ta fotografoni veten më lehtë përmes iPhone. Kur kompania Apple ka krijuar opsionin e fotografisë, ka krijuar edhe një detaj tjetër për të realizuar fotografitë shumë më lehtë për përdoruesit e saj. Anash telefonit tuaj, aty ku edhe mund të rrisni volumin e zërit të telefonit tuaj, në po të njëjtin vend mund të shtypni dhe ta fotografoni veten.

Tash esht Koha
TAGS