Petrele: Marrëveshja Athinë-Shkup është shumë afër

Petrele: Marrëveshja Athinë-Shkup është shumë afër

Është arritur progres për ndërtimin dhe ngritjen e besimit midis Athinës dhe Shkupit, por pritet që kjo të dëshmohet me hapa konkret, kështu vlerëson deputeti nga Parlamenti Evropian, një-herit kryetar i delegacionit evropian në komitetin e Përbashkët Parlamentar të Republikës së Maqedonisë

“Për të arritur deri tek zgjidhja e çështjes së emrin të Maqedonisë, është e nevojshme që e njëjta të jetë e pranueshme për të dyja palët, dhe është e patjetërsueshme që mund të japin edhe Athina po edhe Shkupi”, tha Petrele duke shtuar se është shumë më optimist se vitin e kaluar dhe duke theksuar që është e mundshme arritja e marrëveshjes.